Londense haatprediker: 70.000 euro aan uitkeringen

Hij haat de westerse wereld en is een inspiratiebron voor meerdere moslim-terroristen. Maar ondertussen houdt haatprediker Hani al-Sibal wel vrolijk zijn hand op voor uitkeringen in het Verenigd Koninkrijk. De 54-jarige Egyptenaar en zijn gezin vangen jaarlijks 50.000 pond (70.000 euro) aan uitkeringen, toelages en huursubsidie. Dat schrijft The Daily Mail.

Al-Sibal woont in een huis van 1 miljoen pond (1,4 miljoen euro) in een keurige wijk in West-Londen. De metroaanslagen in Londen, vandaag precies 10 jaar geleden, noemde hij 'een grote overwinning'. De Al-Qaeda-geestelijke beschouwt de dood van Osama bin Laden als een gedenkdag. Het International Centre for Counter-Terrorism zegt in een rapport dat Al-Sibal een invloedrijke persoon is voor de Tunesische terreurgroep Ansar al-Sharia. Uit die groep komt Seifeddine Rezgui, de terrorist die eind juni 38 toeristen vermoordde in Tunesië.

Rechtszaken
Dat is nog niet alles. De Britse inlichtingendienst zoekt naar banden tussen al-Sibai en het West-Londense terreurnetwerk waaruit de koppen-hakkende IS-strijder 'Jihadi John' afkomstig is. Verder staat hij onder verdenking van uitkeringsfraude. De Britse regering probeert al vijftien jaar om hem het land uit te zetten. Zonder succes, want al-Sibai beroept zich steeds op het Europees mensenrechtenverdrag. Daarin is het recht op een gezinsleven vastgelegd. Met zijn riante uikeringen kan hij de benodigde rechtszaken probleemloos bekostigen.

De moslim-extremist woont met zijn vrouw en vijf kinderen in een riante vijfkamerwoning in Ravenscourt Park. Voor de deur heeft hij een eigen invalideparkeerplaats voor zijn Toyota. Een journalist van The Daily Mail vroeg al-Sibai naar zijn dubbele moraal en waarom hij het gerechtvaardigd vindt om de verzorgingsstaat zo uit te melken. 'Vraag dat maar aan David Cameron, vraag het niet aan mij', was zijn antwoord.

'Jihad-uitkering'
Al-Sibai is niet de enige haatbaard die gretig gebruik maakt van de Britse verzorgingsstaat. Anjem Choudary, oprichter van Islam4UK, roept zijn volgelingen op om hun Jobseeker's Allowance te innen. Om grappig te doen, noemt hij dat Jihadseeker's Allowance. Zelf ontvangt hij jaarlijks 25.000 pond aan uitkeringen. Ook haatimam Abu Hamza ontving in het verleden duizenden ponden aan uitkeringen, maar hij zit inmiddels een levenslange gevangenisstraf uit in de Verenigde Staten. Britse politici hebben woedend op de nieuwste onthulling van The Daily Mail gereageerd. Ze willen dat de haatbaard het land wordt uitgezet.