Tweede nederlaag waterpoloërs

De Nederlandse waterpoloërs hebben op de Universiade in Zuid-Korea de tweede nederlaag geleden. Oranje moest maandag zijn meerdere erkennen in Hongarije. Evenals tegen Frankrijk in het openingsduel was het verschil een doelpunt: 8-9.

Al aan het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden, toch wist Oranje na de eerste twee periodes op een 3-1 voorsprong te komen. Na de rust kwamen de Hongaren sterk terug en wisten de derde periode met een gelijkspel af te sluiten. In de laatste periode begonnen beide kanten fouten te maken maar uiteindelijk waren het de Hongaren die met nog een minuut te gaan op voorsprong kwamen en dit niet meer weggaven.

De periodestanden waren 2-1, 1-0, 2-4 en 3-4. Robin Lindhout scoorde driemaal. Jorn Winkelhorst had tweemaal succes in de laatste periode. De andere doelpunten waren van Thomas Lucas, Lars Gottemaker en Luuk Gielen. De selectie van bondscoach Robin van Galen wist eerder wel van Brazilië en Australië te winnen.

De andere twee westrijden zijn gewonnen door Australië, met 14-9 tegen Frankrijk, en Italië, met 16-7 tegen Brazilië. Nederland daalt door deze nederlaag van de tweede naar de vijfde plaats in de poule, met zes punten. Voor Nederland staan Italië (6 punten), Hongarije (7 punten), Australië (7 punten) en Frankrijk (9 punten).

Nederland speelt woensdag tegen Zuid-Korea, dat tot dusver nog geen westrijd gewonnen heeft. Vrijdag speelt Oranje de laatste wedstrijd in de poule tegen Italië. Om nog kans te maken op medailles moet Nederland minstens vierde worden.