Arrivabene niet tevreden ondanks podiumfinish

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is niet tevreden met hoe de Britse Formule 1-race is verlopen, ondanks een derde plaats voor Sebastian Vettel. Vettel wist in de verraderlijke omstandigheden van de vijfde naar de derde plek te klimmen maar Arrivabene zegt dat er geen reden tot blijdschap is.

De Ferrari-teambaas was wel tevreden over de uitgevoerde strategie, maar zei erbij dat het anders had kunnen aflopen als de hele race droog was gebleven. "Het glas is half leeg, niet half vol," zei Arrivabene na afloop van de race.

"Als we serieus willen zijn moeten we daar beginnen en werken aan de problemen die we ondervinden. We kwamen snelheid te kort op de rechte stukken en konden het niet terugwinnen in de snelle bochten."

Kimi Räikkönen, van wie de gok om vroeg naar de intermediates te gaan niet goed uitpakte, waardoor hij naar de achtste plek terugzakte, bevestigde dat Ferrari topsnelheid mist.

"We waren sneller dan Hülkenberg in de eerste stint maar ik kon er niet voorbij komen," zei de Fin, "De wagen was prima. Het voelde beter dan gisteren, alles was goed, enkel de rondetijden waren niet snel genoeg. Ik weet niet hoe het komt, maar de wegligging kon niet beter."