Verstappen: euvel gevonden en verholpen

Formule 1-coureur Max Verstappen kreeg zaterdag vele uren na zijn min of meer mislukte kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië zekerheid over het euvel aan zijn bolide. "We hebben het probleem dat mijn kwalificatie heeft verstoord gevonden. Het had een technische oorzaak, die te maken heeft met de driveability", liet de jonge Limburger zaterdagavond op zijn website opgelucht weten.

Verstappen kwam zaterdagmiddag niet verder dan de dertiende startplaats. En dat terwijl hij eerder in het weekeinde nog de derde en de vijfde tijd had neergezet tijdens de vrije trainingen.

"Ik ben erg teleurgesteld", zei Verstappen kort na zijn uitschakeling. "Ik weet niet precies wat er aan de hand is. We hadden problemen met de balans van de auto."

Vooral in het eerste deel van de kwalificatie werd dat duidelijk, toen de jonge Nederlander van de baan spinde. Verstappen kampte naar eigen zeggen vooral met wegglijdende achterbanden. "Daardoor kwamen er geen goede rondetijden. We hadden weinig veranderd aan de auto sinds de training, dus we moeten uitzoeken wat er is gebeurd."

De monteurs van Toro Rosso konden Verstappen zaterdagavond alsnog geruststellen. "Het is jammer dat we die goede start van het weekend niet in de kwalificatie konden verzilveren. Maar de race is zondag", zei hij strijdlustig.

De race op Silverstone start zondag om 14.00 uur Nederlandse tijd. Verstappen behaalde tot dusver tien WK-punten.

Verstappen: euvel gevonden en verholpen
Verstappen: euvel gevonden en verholpen (Foto: ANP)