Ajax speelt gelijk tegen Dinamo Moskou, Feyenoord wint van eigen amateurs

Ajax heeft het trainingskamp in Oostenrijk zaterdag afgesloten met een remise tegen Dinamo Moskou. Frank de Boer liet vrijwel zijn hele selectie in actie komen. Het werd 2-2.

In het warme Kematen kwam Ajax, met onder meer Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en de nieuwe aanvoerder Davy Klaassen aan de aftrap, goed uit de startblokken. Na achttien minuten werd het 0-1 uit een hoekschop van Lasse Schöne. Maksim Kuzmin werkte de bal in eigen doel.

Kort na een ingelaste drinkpauze kwamen de Russen echter langszij. Anton Sosnin zorgde ervoor dat beide teams met een gelijke stand gingen rusten. Jairo Riedewald raakte het schot nog aan en doelman Diederik Boer had daardoor geen kans.

Ajax-coach Frank de Boer wisselde in de pauze vervolgens zijn hele elftal. Met onder meer Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn en Thulani Serero in de ploeg werd het na bijna een uur spelen 2-1. Riechedly Bazoer zorgde ervoor dat Ajax toch een overwinning leek te behalen.

Yann M'Vila dacht daar echter anders over; met een afstandsschot van twintig meter bepaalde hij de eindstand op 2-2. Het duel in Oostenrijk was Ajax' eerste oefenpot in de voorbereiding. De volgende duels zijn op vrijdag 10 juli tegen FC Nordsjaelland en Panathinaikos.


Feyenoord heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij eigen amateurtak sc Feyenoord won de Stadionclub met 3-0.

Alle drie de doelpunten van Feyenoord vielen voor rust. Bilal Basaçikoglu, Anass Achahbar en Lex Immers waren trefzeker namens de nummer vier van het vorige eredivisieseizoen. Vanwege de hitte floot de scheidsrechter al af voor er negentig minuten waren verstreken.

Feyenoord oefent voor het de competitie op 8 augustus begint met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht ook nog tegen VVV-Venlo, Fortuna Düsseldorf, Southampton en Olympiakos.