'Van Persie rond met Fenerbahçe'

Aanvaller Robin van Persie van Manchester United is dicht bij een overgang naar de Turkse club Fenerbahçe. Volgens de Britse krant The Guardian heeft de aanvoerder van Oranje al een principeakkoord bereikt met de voormalige werkgever van Dirk Kuijt, die deze zomer terugkeerde naar Feyenoord. Beide clubs zijn op basis van deze berichtgeving nog in onderhandeling over de afkoopsom van de 31-jarige spits.

Volgens The Guardian bevindt de manager van Van Persie, Kees Vos, zich al enkele dagen in Istanbul om de overgang rond te maken. Voor de oud-speler van Feyenoord zou een contract voor vier jaar klaarliggen. Kuijt zou Van Persie 'warm' hebben gemaakt voor een transfer naar Fenerbahçe, waarmee hij in de afgelopen drie jaar onder meer de landstitel en de Turkse beker won.

Van Persie kende in het eerste seizoen onder trainer Louis van Gaal een moeizaam jaar bij Manchester United. Mede door wat blessureleed moest hij vaak genoegen nemen met een bijrol. In alle competities kwam hij slechts tien keer tot scoren.