Engelse Sharia-rechter: moslims mogen best meerdere vrouwen hebben

Moslims mogen best schijt hebben aan de Britse wet. Iets dergelijks stelt een vrouwelijke Sharia-rechter (hoe progressief is dat) in Engeland. Letterlijk: “de regering kan niet van moslims verlangen niet meer dan 1 vrouw te hebben”.

Deze uitspraak sluit naadloos aan bij een onderzoek van Times, waarin gesteld wordt dat de hoeveelheid Sharia-huwelijken op het Britse eiland een enorme vlucht heeft genomen. Jongere moslims zouden -net als in Nederland- vaak meer hardcore-relikneus zijn dan hun ouders.

Ongeveer 100.000 stelletjes zijn getrouwd volgens de sharia en niet volgens de Britse wet. Een doorn in het oog van de regering. Het laat namelijk vrouwen rechteloos wanneer de relatie (door de man) beëindigd wordt en het kan ervoor zorgen dat weggelopen vrouwen weer terug worden gebracht naar hun meppende wederhelft.

“Polygamie komt voor bij een kwart van alle stellen die ik ken”, vertelt Ain Khan in de Times. “Het is de laatste paar jaar enorm toegenomen omdat mensen in het geniep een nikah (islamitsch huwelijk) kunnen afsluiten. Geen instantie zal daar verder weet van hebben. “

De opkomst van dit parallelle huwelijkssysteem is te danken aan moslims van onder de 30. Ze zijn veel meer met religedoe bezig dan hun ouders, volgens dezelfde Ain. Andere redenen om een nikah af te sluiten is voor stelletjes om toch naakt op elkaar te kunnen liggen, zonder naar de burgelijke stand te moeten rennen wegens het 'maagdelijkheidsideaal'. De angst voor Britse rechtbanken zou ook een factor zijn. Deze bepalen namelijk bij een scheiding vaak genoeg dat bezittingen gelijkelijk verdeeld dienen te worden.

Via dezelfde weg kunnen moslims dus ook trouwen met meerdere vrouwen. En dat doen ze dan ook. Niet iedereen is daar even blij mee, maar Sharia-rechter Amra Bone, de eerste vrouwelijke islamitsche rechter op het eiland, heeft nu laten weten dat de Britse wet op dit gebied niet van toepassing is op haar cliënten. “Mensen moeten voor zichzelf kunnen beslissen”, zo verdedigt ze haar discriminerende statement.

Moslima's die alleen volgens de islamitsche wet trouwen, hebben geen huwelijksrechten zoals anderen dat wel hebben.

Homohuwelijk voor meer Amerikaanse staten (Foto: ANP)
Dit behoort dan wel weer tot de mogelijkheden...