Minder straf voor motorwissel in Formule 1

Mochten Formule 1-coureurs tegen een gridstraf aanlopen vanwege een motorwissel dan zal deze minder zwaar uit gaan pakken dan tot nu toe het geval was, zo heeft de F1 Strategy Group besloten. De zwaarste straf wordt het achteraan moeten starten, zo meldt Motorsport.

Dit seizoen zijn de regels voor het wisselen van motorcomponenten fors strenger geworden. Zo moet een coureur die de volledige straf niet uit kan dienen met gridplaatsen nog een extra straf in de pits uitzitten. Dat varieert van vijf seconden extra in de pits moeten blijven staan tijdens een stop tot een tien seconden stop-and-go penalty.

Diverse coureurs, waaronder Max Verstappen, waren al tegen een straf aangelopen omdat ze niet voldoende hadden aan de vier beschikbare items van de zes verschillende motorcomponenten. Mogelijk vanaf de komende race in Hongarije wordt de straf al versoepeld. Dan is het achteraan de grid moeten starten de zwaarste straf.

Red Bull-teambaas Christian Horner is blij dat de torenhoge straffen van tafel zijn. "Het is een verstandig besluit. Ik zie niet in waarom het niet al voor dit weekend ingevoerd zal kunnen worden, het kan via stemmen via de fax, zo niet, dan wordt het Hongarije."