Maar weinig klachten over Zwarte Piet

Bij een mobiele politiebus op het Museumplein in Amsterdam zijn woensdag ongeveer driehonderd klachten binnengekomen over Zwarte Piet. Dat meldde een woordvoerder van de politie donderdag. Deze steunbetuigingen ondersteunen de aangifte die anti-zwartepietwerkeloze Jerry Afriyie heeft gedaan tegen de goedlachse, alom geliefde kindervriend en assistent van Sinterklaas.

Tijdens de herdenking van de afschaffing van de slavernij woensdag werd opgeroepen in het hele land aangifte te doen tegen de figuur Zwarte Piet, maar daarvoor lijkt vooralsnog dus niet bijzonder veel animo. Op het Museumplein werd een mobiele politiepost neergezet om het mensen makkelijker te maken hun beklag te doen, maar daar hadden maar weinig mensen behoefte aan.

De stichting Nederland Wordt Beter en andere anti-piet-groeperingen deden vorig jaar al aangifte tegen Zwarte Piet wegens discriminatie, racisme en (groeps)belediging. Het Openbaar Ministerie seponeerde de zaak omdat er absoluut geen sprake is van een strafbaar feit.