ComapatiŽnte Bobbi Kristina aangeklaagd voor auto-ongeluk

Ondanks dat Bobbi Kristina Brown al bijna een half jaar in coma ligt, wordt ze aangeklaagd voor haar rijgedrag dat vooraf ging aan een auto-ongeluk in januari. Dat melden Amerikaanse media.

Drie dagen voordat de dochter van zangeres Whitney Houston bewusteloos werd aangetroffen in bad, verloor ze de macht over het stuur van haar Jeep na een klapband. Ze botste vervolgens frontaal op tegenligger Russel Eckerman. In de rechtszaak claimt Eckerman nu dat Brown te hard reed en aan het bumperkleven was.

Politie-onderzoek concludeerde eerder dat een spijker de boosdoener was van de klapband die het ongeluk veroorzaakte en er werd Brown niets ten laste gelegd.

Terwijl Brown ongedeerd uit haar auto kon stappen, werd Eckerman in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Behalve Brown roept Eckerman ook de fabrikant van zijn auto, Ford, ter verantwoording vanwege het slechte functioneren van de gordel en airbag. Hij zegt 730.000 dollar (660.000 euro) kwijt te zijn aan de ziekenhuisrekening en andere kosten en wil die schade nu vergoed zien.