Robot doodt technicus Volkswagen-fabriek

Een bizar ongeluk in een fabriek van Volkswagen in Duitsland. Een 21-jarige technicus is dodelijk verwond door een robot. De man was samen met een collega bezig om de robot te installeren, toen het apparaat hem in de borststreek raakte.

Het noodlottige ongeval gebeurde maandag in de fabriek in Baunatal, zo'n 100 kilometer ten noorden van Frankfurt. Robots worden in de fabriek doorgaans in speciale veiligheidskooien geplaatst, om contact met mensen en daarmee ongelukken te voorkomen. De omgekomen man bevond zich in de kooi, terwijl zijn collega buiten de omheining werkte.

De robot stak de technicus in de borststreek en drukte hem tegen een metalen plaat. De man overleed later aan zijn verwondingen. Hoe het zo mis kon gaan, wordt onderzocht. De robot zou geen technisch mankement hebben vertoond.

Een woordvoerder van Volkswagen verklaarde dat het 'niet om een lichtgewicht robot van de nieuwste generatie ging'. Deze robots werken, buiten de veiligheidskooien, zij aan zij met mensen aan de productielijn.