Rojer, Krajicek door in dubbel, Bertens uitgeschakeld

Michaëlla Krajicek is samen met haar dubbelpartner Barbora Strycova uit Tsjechië door naar de tweede ronde op Wimbledon. Woensdag versloeg het duo de Japans/Tsjechische combinatie Shuko Aoyama en Renata Voracova met 7-5 en 7-5.

De wedstrijd golfde op en neer tussen de duo's, waarbij er een zee aan breakpoints passeerde. Krajicek en Strycova sprongen er echter een stuk zorgvuldiger mee om: tot twee keer toe gingen zij op een 5-5 stand door de service van de tegenstanders heen, waarna ze de sets evenwel met moeite uitserveerden.

Jean-Julien Rojer hoefde zich met zijn Roemeense tennismaat Horia Tecau nauwelijks in te spannen. In het mannendubbel stonden zij in de eerste set met 3-0 voor tegen het Tsjechisch/Slowaakse duo Lukas Rosol en Martin Klizan, toen die opgaven. Het als vierde geplaatste Nederlands/Roemeense duo moet het in de tweede ronde opnemen tegen de Duitser Andre Begemann en de Oostenrijker Julian Knowle.

Kiki Bertens was in het dubbelspel minder succesvol. Na het kansloze verlies tegen titelfavoriete Petra Kvitova uit Tsjechië in het enkelspel op dinsdag, sneuvelde ze woensdag in ruim een uur tijd met haar Amerikaanse dubbelpartner Alison Riske. Het Amerikaanse tweetal Raquel Kops-Jones en Abigail Spears was met 6-3 en 6-2 te sterk.