AZC dwarsboomt sexy schoolmeisjes

Asielzoekers in het Beierse Pocking hebben het nu echt te bont gemaakt. Hun asielzoekerscentrum staat namelijk pal naast de  het gymnasium in de Duitse stad. Omdat de islamitische vluchtelingen aanstoot hebben genomen aan de sexy schoolmeisjes aldaar, moeten de meisjes nu gepaste kledij dragen.

Eerder deze maand besloot Pocking opvang te bieden aan tweehonderd Syriërs. Een plek pal naast de gymzaal van het Wilhelm-Diess-Gymnasium leek de gemeenteraad wel een geschikte locatie. Maar dat hadden ze dus mooi verkeerd.

Aangezien bij het gymmen luchtige kleding wel zo fris is, hadden de tijdelijke bewoners dus een goed zicht op schaarsgeklede tienermeisjes. En dat was tegen het zere been van de moslims aldaar. Na klachten besloot men vorige week het gymlokaal te sluiten en de scholieren in een nabijgelegen lagere school lichamelijke opvoeding te geven.

Eind goed, al goed zal je misschien denken. Echter, de school is nog steeds bang voor een confrontatie tussen de asielzoekers en de scholieren. Daarom heeft de directie vorige week een brandbrief naar de ouders gestuurd waarin zij op de hoogte worden gesteld van de verplichting aangepaste kleding te dragen.

"De Syrische bewoners zijn over het algemeen islamitisch", staat in de brief. "Zij hebben een eigen cultuur. Omdat onze school direct naast het azc ligt, moeten de leerlingen om problemen te voorkomen gepaste kleding dragen. Strakke topjes of bloesjes en minirokjes zijn vanaf heden verboden."

Volgens een locale politicus is de verrassende stap van de school 'absoluut nodig'. "Als moslimjongens naar een openluchtzwembad gaan, worden ze overdonderd door alle meisjes in bikini's", aldus de beste man. "Deze jongens komen uit een cultuur waar het tonen van blote huid is verboden. Zij kunnen dus onze meisjes lastigvallen."