Clarkson: spijtig dat het voorbij is

"Triest en spijtig dat het op deze manier tot een eind is gekomen." Zo reageerde Jeremy Clarkson op Twitter nadat zondag op de Engelse tv de laatste aflevering van Top Gear 'oude stijl' te zien was geweest. De 75 minuten durende show, die was samengesteld uit oudere opnames, werd alleen gepresenteerd door James May en Richard Hammond.

Volgens de BBC was de aflevering een zwanenzang voor Clarkson, eerder ontslagen omdat hij een producer had geslagen. Naast May en Hammond, die ook vertrekken, was een replica van een olifant te zien die ze 'Jeremy' noemden. Clarkson had nog wel een voice-over ingesproken, iets waarvoor hij niet is betaald.

In het programma werd over alle toestanden niet gesproken. "Hallo en welkom bij wat er over is van Top Gear", begon May. Op het eind zei hij: "Heel erg bedankt voor het kijken en, nou ja , tot ziens." Hammond zei ook 'tot ziens' en toen begon de aftiteling.

In zijn bericht op Twitter bedankte 'enfant terrible' Clarkson het publiek ook nog voor alle steun en aanmoedigingen de afgelopen jaren. Hammond twitterde: "Kan niet geloven dat het leven ruimte biedt aan de eerste en de laatste stappen van dit ongelooflijke avontuur. Bedankt voor uw gezelschap."

Chris Evans volgt Jeremy Clarkson op bij Top Gear. Hij zoekt via open audities medepresentatoren voor het nieuwe seizoen van de autoshow, die over de hele wereld immens populair is.

Jeremy Clarkson (Wikimedia) (Foto: Tony Harrison)
Jeremy Clarkson (Wikimedia) (Foto: Tony Harrison)