Verstappen vraagt Ecclestone om luidere motoren

In een dubbelinterview met Bernie Ecclestone werd Max Verstappen gevraagd of hij nog advies had voor de Formule 1-baas. De jonge Nederlander aarzelde geen moment en vroeg aan Ecclestone of hij wat kon doen om de motoren luider en sneller te maken. Ecclestone reageerde verrast op de vraag en liet blijken dat hij absoluut geen fan is van de V6 die in 2014 zijn intrede deed.

"Ik had niet verwacht dit te horen van zo'n jong iemand! Om eerlijk te zijn, het slechtste wat ooit kon gebeuren met de F1 zijn die motoren. Met batterijen en hybride systemen kun je het geen Formule 1-motor meer noemen," antwoordde Ecclestone, "Al het gepraat met de pitmuur en de instructies van de engineers aan de rijders, dat moet allemaal afgelopen zijn. De rijders zouden weer het middelpunt moeten zijn, zij moeten enkel bezig zijn met de race en hun echte talent laten zien. Ik beloof je Max, dat dat komt!"

Verstappen reageerde enthousiast en vertelde dat zelfs voor de jonge rijders alle techniek te veel is. "Ik kan zeggen dat ik mij slechts voor twintig procent bezig hou met racen en een groot deel van de overige tachtig procent spendeer ik aan technische zaken. Om dat te omzeilen vertel ik mijn engineers dat ze me niet moeten overladen met informatie. Soms zet ik zelfs de display in mijn auto uit! Ik wil op mijn eigen vaardigheden vertrouwen."

Op de reactie van Max Verstappen, waarin hij zei dat hij zijn droom leeft, antwoordde Ecclestone: "Je verdient het, je bent een racer." Ecclestone vertelde verder dat hij leeftijd geen belangrijk iets vindt en dat het belangrijker is of iemand competitief is of niet. Hij denkt dat het belangrijker is hoe lang iemand in de sport is.

Op de vraag aan Ecclestone of hij naast Verstappen in een straatauto rond Spa wil zitten, antwoordde de 84-jarige Brit: "Absoluut!"


Verstappen vraagt Ecclestone om luidere motoren
Verstappen vraagt Ecclestone om luidere motoren (Foto: ANP)