Aboutaleb onderzoekt 'wegen naar een wij-samenleving'

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb schrijft het essay voor de Maand van de Geschiedenis, dat jaarlijks in oktober plaatsvindt. Dat maakte de stichting CPNB zondag bekend.

De titel van het essay luidt 'Droom & daad'. Het essay sluit aan op het thema van het evenement, 'Tussen droom & daad'. Daarin onderzoekt Aboutaleb 'de wegen naar een wij-samenleving', zegt de CPNB.

"Zijn stelling is dat we veel kunnen leren van zowel de dromers als de doeners. Mensen met moed, doorzettingsvermogen en opofferingsgezindheid. De boodschap van Aboutaleb is dat we elkaar kunnen helpen de weg te vinden, want de weg van dromen naar daad is de weg van 'ik' naar 'wij'.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis organiseren bibliotheken, musea, boekhandels, archieven, historische verenigingen, gemeenten en vele andere organisaties allerlei activiteiten. De organisatie is in handen van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Tijdens het evenement is het essay in de boekhandel te koop voor 2,95 euro. De Maand van de Geschiedenis beleeft komend najaar de twaalfde editie.

Aboutaleb schrijft essay geschiedenismaand
Aboutaleb onderzoekt 'wegen naar een wij-samenleving' (Foto: ANP)