ANVR maakt zich niet druk om Grexit

Nu de Griekse banken in de problemen zitten, wordt toeristen aangeraden veel cash geld mee te nemen voor de héle vakantie. Dat zijn we niet meer gewend, met stapels bankbiljetten op je vakantieadres rondlopen. Om alle risico's zoveel mogelijk af te dekken, komt directeur Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR met de volgende adviezen:

- Tijdens de vlucht is het beter de stapels biljetten te spreiden onder de personen in je reisgezelschap.

- Ga niet met 3000 euro in je borstzakje rondlopen. Huur een geldkluisje. De meeste hotels hebben ze op de kamer, campings hebben vaak kluisjes bij de receptie.

- Betaal in restaurants en winkels zoveel mogelijk met je creditcard. Dat lukt vaak nog wel, zeker op de toeristische eilanden.

- Kijk vooraf nog eens goed naar je reisverzekering. Check goed wat er staat over contant geld, en de verzekerde som. Kijk of er een dekking is voor extra kosten die je maakt.

Oostdam verwacht niet veel problemen: "Alle Grieken lopen nu ook rond met stapels cash, dus het risico is gespreid. Verder weten de Grieken heel goed dat ze afhankelijk zijn van toeristen. Ik denk niet dat we bang moeten zijn voor veel zakkenrollerij."