Terroristische aanslag op toeristen in Tunesië

In de Tunesiche badplaats Sousse is zojuist een aanslag gepleegd op een strand dat erg populair is bij Europese toeristen. Dat meldt Sky News UK op dit moment.

Getuigen melden explosies en geweerschoten, het is op dit moment niet duidelijk of er slachtoffers zijn.

Volgens onbevestigde berichten zouden er dertien doden zijn gevallen en zouden de twee vermoedelijke daders zijn neergeschoten door beveiligingspersoneel.

Update 14.16 uur:
De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken zegt dat er al minstens negentien doden zijn.

Update 14.28 uur:
Het dodental blijft oplopen, momenteel worden er 27 slachtoffers gemeld waaronder één van de vermoedelijke daders.

Update 15:50 uur:
Reisorganisatie TUI (Arke en Holland International) heeft zes Nederlandse gasten zitten in het hotel Imperial Marhaba in Sousse, waar vrijdagmiddag een aanslag plaatsvond. Een woordvoerster kan nog niet zeggen of de zes Nederlanders het goed maken of slachtoffer zijn geworden van de aanslag. "Dat zijn we nog aan het uitzoeken.

Update 16:24 uur:
De tweede dader van de aanslag vrijdag op een toeristische plaats aan het strand van Tunesië is gearresteerd. Dit berichtte de nieuwszender al-Arabiya. De andere dader werd gedood in een vuurgevecht met leger en politie.

Volgens ooggetuigen stapten twee mannen uit een bootje in Port al-Karaoui bij Sousse en openden op het strand al het vuur op toeristen terwijl ze de hotels langs het strand naderden.

Live nieuwsfeed: