'Bootverkoper' licht Beau van Erven Dorens op

Beau van Erven Dorens is opgelicht. De presentator dacht voor een goede prijs een bootje op de kop te kunnen tikken, maar de verkoper bleek niet te vertrouwen.

"Als je in de grachten van Amsterdam een mooie Amerikaanse speedboot (Sea Ray) ziet voor een prijs die te mooi is om waar te zijn, dan is dat inderdaad te mooi om waar te zijn", schrijft Beau op Facebook. Hij maakte nietsvermoedend 4500 euro over naar de Italiaanse aanbieder. "En zeg dan maar ciao tegen je centen."

Van Erven Dorens droomt van 'een heftig burgerarrest'. "Inclusief sliding en ouderwetse houdgreep. En dan met een Daltonstraf van 400 jaar de cel in. De realiteit is anders: ik weet wie de oplichter is, waar hij woont en wat zijn bankrekening is en ik heb aangifte tegen hem gedaan en zijn bank gebeld - ik heb in zijn achtertuin zijn vrouw zelfs gesproken - en dan nóg kun je niets doen."

Beau vindt het erg frustrerend dat hij geen mogelijkheden heeft om de verkoper aan te pakken. "En onze kat Sammie kijkt me aan en denkt: jajaja, dat is allemaal misschien wel zo, maar wat ben jij dom, Beau!" Hij vraagt andere mensen die ervaring hebben met deze vorm van oplichting om zich te melden.