Lekker wijf was vroeger een vent

Op het oog lijkt Céline Van Den Bossche gewoon een lekker wijf. Ze ziet er zelfs zo goed uit, dat ze meedoet aan de strijd om de titel 'Miss België 2016'. Vandaag heeft de blondine echter onthuld dat ze vier jaar geleden nog een jochie was.

De plastisch chirurgen doen hun werk steeds beter. Waar Kelly er nog altijd uitziet als een halve kerel, zie je er bij Céline helemaal niets meer van. "Ja, ik ben transgender", verklapt de 22-jarige schone uit Moerbeke-Waas. "En wat dan nog?"

"Sommige mensen worden geboren met negen tenen, wel ik ben geboren als meisje in een jongenslijf. Heb ik daarvoor gekozen? Is het iets wat ik heb verzonnen om mij aan te stellen? Nee. Het is gewoon een aandoening."

Al op de kleuterschool wist de kapster dat ze anders was dan andere jongens. Sinds de middelbare school droeg ze make-up en ging met een handtas naar school. Op haar vijftiende begon het lange traject met hormoonpillen en psychologen en op haar achttiende werd ze eindelijk verbouwd. En sinds vier jaar is ze officieel een vrouw.

Vandaag heeft ze zich kandidaat gesteld voor de verkiezing van Miss België. Op 20 september weten we of ze een ronde verder komt. Hieronder een foto, wie zou haar geven?