Timofeeff krijgt tegel in RTL Walk of Fame

Weerman Peter Timofeeff krijgt binnenkort zijn eigen tegel op de RTL Walk of Fame. De weerman gaat woensdag na negentien jaar bij RTL Weer met pensioen.

De 65-jarige Timofeeff maakte in het bijzijn van zijn collega's de handafdruk voor de tegel. Andere RTL-iconen met een eigen tegel op de Walk of Fame zijn de presentatoren Irene Moors, Carlo Boszhard en Jan de Hoop.

In september van vorig jaar werd Timofeeff getroffen door een hersenbloeding. Tijdens het herstelproces bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd. "Het is een flits, je ligt daar en in de praktijk geldt voor mij dat je eigenlijk dan meteen met pensioen bent", blikt hij terug in RTL Boulevard. "Maar dat realiseer je je helemaal niet."

"Je verandert ook als mens, je krijgt een wat korter lontje, je wordt misschien wat spontaner juist aan de andere kant ook weer", legt Timofeeff uit wat de gevolgen van de hersenbloeding waren. "De mensen thuis, mijn gezin, moeten daarmee leren omgaan. En dat is niet altijd makkelijk."

"Ik ben heel erg blij dat ik er zo ben uitgekomen. En natuurlijk heb ik heel hard gewerkt. Ik heb wel geluk", aldus de meteoroloog. Hij sloot RTL Boulevard af met de weersvoorspellingen.