Toch geen rechtszaak tegen EO om Hufterproef

De vrouw die in het EO-programma Hufterproef ten onrechte werd neergezet als een racist heeft besloten om de omroep niet aan te klagen. Dat zegt haar zoon tegen RTL Boulevard.

In het programma worden reacties van omstanders op asociaal gedrag gefilmd met verborgen camera's. Begin juni was in Hufterproef te zien hoe een verkoper in een winkel discriminerende opmerkingen maakte naar een vrouw met een hoofddoek. Sylvia Voogel nam het voor haar op, maar dat werd niet uitgezonden. Wel zagen de kijkers hoe zij de verkoper gelijk gaf. Zij doelde daarmee echter op de strengere maatregelen tegen diefstal die de man aankondigde, niet op de behandeling die de moslima kreeg.

Voogel ontving veel negatieve reacties en werd zelfs bedreigd. Ze overwoog de Evangelische Omroep aan te klagen wegens smaad, maar omdat de omroep de juiste beelden later alsnog heeft uitgezonden, ziet Voogel af van een rechtszaak. 'Dat ziet ze als een schadevergoeding en ze ontvangt veel lieve berichtjes. Die geven haar de kracht om de draad van haar leven weer op te pakken', laat zoon Melvin weten.