Clement voor vijfde keer naar de Tour, Van Garderen leidt Tourploeg BMC

Wielrenner Stef Clement is definitief opgenomen in de selectie van zijn ploeg IAM Cycling voor de Ronde van Frankrijk. Het is voor de 32-jarige tijdritspecialist zijn vijfde deelname aan de Tour de France (na 2007, 2008, 2009 en 2014).

Clement beleefde een moeizame voorbereiding maar bekroonde zijn voorjaar afgelopen week met een zilveren medaille op de tijdrit van de Europese Spelen in Bakoe. Ploegleider Rik Verbrugghe heeft Clement aangewezen als wegkapitein. "We komen met een opportunistische ploeg die ten minste één etappe wil winnen en één renner voor het klassement wil beschermen", maakte hij woensdag bekend. Mathias Frank is de aangewezen man voor het algemeen klassement. De Zwitser richt zich op een plek bij de beste tien. IAM Cycling neemt geen sprinter mee.

De ploeg bestaat verder uit Matthias Brändle, Sylvain Chavanel, Jérôme Coppel, Martin Elmiger, Reto Hollenstein, Jarlinson Pantano en Marcel Wyss.


Wielerploeg BMC heeft zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt. Kopman van het Zwitsers/Amerikaanse team is Tejay van Garderen. De 26-jarige Amerikaan was de nummer vijf van de Tour van 2014.

Van Garderen heeft een sterke ploeg om zich heen. Die bestaat uit de Italianen Damiano Caruso, Manuel Quinziato en Daniel Oss, de Australiër Rohan Dennis, de Spanjaard Samuel Sánchez, de Zwitsers Michael Schär en Danilo Wyss en de Belg Greg Van Avermaet.


Wielerploeg Lotto Soudal richt in de Tour de France alle pijlen op dagsucces voor André Greipel. De Duitse sprinter is het middelpunt van de Tourselectie die de Belgische formatie woensdag presenteerde.

"Met een geoliede sprintmachine rond André hebben we als doel opnieuw een rit te winnen", lichtte teammanager Marc Sergeant toe. Greipel won sinds 2011 elk jaar minstenséén Touretappe. In de Ster ZLM Toer pakte het sprintkanon vorige week twee ritzeges en de eindoverwinning.

Eind vorig jaar liet Lotto Soudal al weten dat Jurgen van den Broeck, die afgelopen jaren kopman van de ploeg was in de Tour, de Ronde van Frankrijk deze keer niet rijdt. Ook voor de Nederlander Pim Lighthart is er geen plek in de selectie.

Voor Lotto Soudal verschijnen op 4 juli in Utrecht naast Greipel ook Lars Bak (Den), Thomas de Gendt (Bel), Jens Debusschere (Bel), Tony Gallopin (Fra), Adam Hansen (Aus), Greg Henderson (NZe), Marcel Sieberg (Dui) en Tim Wellens (Bel) aan de start van de Tour.