Willem II verkoopt Dijks aan Ajax en huurt Zivkovic, Ligeon en De Sa

Willem II en Ajax hebben overeenkomst bereikt over de transfer van Mitchell Dijks naar Ajax en de verhuur van Richairo Zivkovic, Ruben Ligeon en Lesly de Sa aan Willem II. De Tilburgse club ontvangt naast deze drie spelers naar verluidt ook nog één miljoen euro voor de linksback die die terugkeert bij de ploeg van Frank de Boer.

Dijks (22) was al persoonlijk rond met Ajax, maar het was wachten op een akkoord tussen de clubs. Willem II wilde de linksback met een contract tot medio 2016 niet zonder slag of stoot laten gaan. "Het was een lang traject maar met een mooi eindresultaat voor ons waarin we een goede balans hebben kunnen vinden in de sportieve en fnanciële belangen voor Willem II. We zijn erg blij dat we deze drie spelers kunnen toevoegen aan de selectie en dat Mitchell Dijks ons platform heeft benut om weer een volgende stap in zijn carrière te maken. We wensen Mitchell hiermee veel succes", aldus Carlos Aalbers, technisch directeur van Willem II. 

Dijks debuteerde bij Ajax op 5 augustus 2012 tijdens de tijdens de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (4-2). Na twee bekeroptredens en zes duels in de Eredivisie vertrok Dijks voor het seizoen 2013/14 op huurbasis naar SC Heerenveen. Hij speelde dat seizoen 27 wedstrijden voor de club uit Friesland. Ondanks een doorlopend contrect had Frank de Boer geen interesse in de diensten van Dijks, die daarop vertrok naar promovendus Willem II. Hij speelde 28 wedstrijden voor de Tricolores en na één seizoen in Tilburgse dienst keert hij weer terug naar Amsterdam.  

Ligeon gaat dan nu wel een seizoen bij Willem II spelen, maar Ajax heeft wel zijn contract met een jaar verlengd tot en met de zomer van 2017. Zivkovic, die nog een contract tot medio 2019 heeft, mag het het rood-wit-blauw van de Tilburgse club aantrekken. "Onze staf en Richairo zelf vinden het voor zijn ontwikkeling van belang dat hij komend seizoen veel minuten maakt in de Eredivisie. Daarom is dit een goede stap voor hem. Hij kon bij meer clubs terecht, maar wij kijken ook naar wie de trainer is en welke speelstijl gehanteerd wordt. Wij denken dat Willem II daarom de juiste keuze is", aldus Marc Overmars, technisch directeur Ajax

Mitchell Dijks keert na een jaartje Willem II terug op het oude nest. (PRO SHOTS/Toin Damen)
Mitchell Dijks keert na een jaartje Willem II terug op het oude nest. (PRO SHOTS/Toin Damen)