Stekelenburg op huurbasis naar Southampton

Maarten Stekelenburg maakt de overstap van Fulham naar Southampton. Hij wordt voor een seizoen gehuurd door de club van trainer Ronald Koeman.

Koeman ziet in Stekelenburg de geschikte kandidaat om Fraser Forster in de eerste maanden van het seizoen te vervangen. Laatstgenoemde mist de seizoensstart van Southampton door een zware knieblessure. Bij zijn afwezigheid mag Stekelenburg proberen zich tot een onomstreden kracht op te werpen.

Southampton bevestigt via de officiële kanalen dat de 32-jarige doelman komend seizoen weer in de Premier League speelt. Met Fulham degradeerde hij naar de Championship, waarna hij een seizoen werd verhuurd aan het Franse AS Monaco.

Stekelenburg gaat komend seizoen met Southampton Europa in. Onder Koeman kenden The Saints een opvallende editie van de Premier League, waarin Champions League-voetbal enkele maanden aan de orde leek. Uiteindelijk veroverden Koeman en consorten een Europa League-ticket.

Stekelenburg kwam met Ajax al vaker op Europees niveau uit, maar na zijn vertrek naar AS Roma raakte zijn carrière in het slop. Ook bij Fulham en AS Monaco belandde hij al snel op een zijspoor. In Frankrijk moest hij het hele seizoen Danijel Subasic voor zich dulden.