Huta Galung klaar op Wimbledon, trio wel door

De Nederlandse tennisser Jesse Huta Galung speelt dit jaar niet op het hoofdtoernooi van Wimbledon. Hij verloor maandag in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van de 24-jarige Japanner Hiroki Moriya. Het werd 6-2 en 7-6 (8).

Huta Galung verloor de eerste set ruim, maar kwam in de tweede set knap terug van een break achterstand. Hij overleefde een matchpoint op 5-4 achter en brak de Japanse nummer 174 van de wereld terug.

Lang kon hij echter niet genieten van die opleving. In de tiebreak verzuimde Huta Galung een setpunt te verzilveren en moest hij op het vijfde wedstrijdpunt voor de Japanner capituleren.

De Bakker, Westerhof en Sijsling wel door

Voor Thiemo de Bakker ging het, in tegenstelling tot Huta Galung, beter. De Nederlander was beter dan zijn Kroatische tegenstander, Ante Pavic. De setstanden waren 6-4 en 7-6 (3). In 2007 en 2010 reikte De Bakker al eens tot het hoofdtoernooi, waarbij hij in 2010 de derde ronde bereikte.

Ook Boy Westerhof maakt nog kans op deelname aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. Hij was in de eerste kwalificatieronde te sterk voor de Braziliaan Guilherme Clezar: 7-5 en 6-4. En tot slot heeft ook Igor Sijsling de eerste horde naar het grastoernooi succesvol genomen. Hij won van de Spanjaard Roberto Carballes Baena in drie sets: 6-4, 5-7 en 6-3.