Werchter: Faith No More vervangt Foo Fighters

Faith No More vervangt de Foo Fighters donderdag als headliner op Rock Werchter. Dat meldt de organisatie van het Belgische festival, zo bericht Het Laatste Nieuws.

De Foo Fighters hebben een serie optredens moeten afzeggen nadat zanger Dave Grohl zijn been brak tijdens een optreden in Zweden. Het geplande optreden op Pinkpop ging niet door, Triggerfinger werd als vervangende band geboekt.

In België valt de keuze op Faith No More. De Amerikaanse band is headliner op de eerste avond van het vierdaagse festival. 'Faith No More stond hoog op het verlangkijstje van de festivalgangers', zegt de organisatie. Om nog een extra portie rock toe te voegen, speelt de al geboekte band Royal Blood twee keer: zowel op donderdag als op zaterdag.

De organisatie van Rock Wercher zet uiteen op de website hoe men te werk is gegaan om een vervangende act te boeken. Zo heeft Rock Werchter een Boeing moeten regelen om ervoor te zorgen dat Faith No More met hun materiaal tijdig in Zweden kan voor hun volgende concert op vrijdag.

Andere bands en artiesten die dit jaar op Rock Werchter spelen, zijn onder meer Florence + the Machine, The Chemical Brothers, Elbow, Mumford & Sons, Pharrell Williams, alt-J, Lenny Kravitz, The Prodigy en Muse.