VVD wil bitter lemon terug in Tweede Kamer

Bitter lemon en tonic moeten zo snel mogelijk weer verkrijgbaar zijn in het gebouw van de Tweede Kamer. Met dat opmerkelijke pleidooi kwam VVD-kamerlid Helma Neppérus maandagochtend op de proppen, meldt RTL Nieuws.

De Tweede Kamer spreekt vandaag over de eigen uitgaven voor volgend jaar. Er is aandacht voor serieuze zaken, zoals de groeiende wachtlijst met 30-ledendebatten en kamerleden die zich afsplitsen en hun zetel meenemen.

Kamerlid Helma Neppérus van de VVD vindt het belangrijk dat de bitter lemon weer terug komt in de Kamer, merkte ze op. Ze vertelde dat haar zus laatst op bezoek kwam. Ze wilde graag bitter lemon drinken, maar dat is niet meer mogelijk in de Kamer. Ze vraagt zich af of de Kamer niet wat doorschiet met het schrappen van bitter lemon.

Op Twitter regende het al snel reacties. Veel mensen snappen niet waarom Neppérus zich over zo'n futiliteit opwindt. Het kamerlid stelt dat het haar was te doen om het doorschieten van de duurzaamheid. De frisdrank was vanwege te hoge kosten uit het assortiment gehaald.

De eerste inhaker is ook al gesignaleerd...