Bokster Fontijn verzekerd van medaille op Spelen

Bokster Nouchka Fontijn heeft zich verzekerd van een medaille op de Europese Spelen in Baku. In het middengewicht, de klasse tot 75 kilogram, rekende de 27-jarige nummer drie van de wereld met relatief gemak af met de Oekraïnse Katerina Shambir. Er worden in Baku geen gevechten om het brons gehouden, wat betekent dat de verliezend halvefinalisten met brons naar huis gaan en dat Fontijn dus verzekerd is van een medaille.

Shambir was in 2010 nog goed voor WK-zilver in de categorie boven 81 kilogram, maar kende in Baku grote problemen met de Nederlandse Fontijn, die zelf vorig jaar WK-brons pakte. In geen van de vier rondes was er ook maar enkele twijfel over wie de beste was, want elke ronde werd door elk jurylid met 10-9 toegewezen aan Fontijn. Een score van 10-9 betekent dat er geen knockdown was, maar dat de winnende bokster in de ogen van de jury de beste was in de ronde. 

Woensdag om 15.30 uur Nederlandse tijd staat Fontijn in de halve finale tegenover de Duitse Sarah Scheurich. De twee troffen elkaar vorig jaar nog in de finale van het EK in Boekarest. Destijds was Fontijn de sterkste.