Apple overstag na protest Taylor Swift

Apple gaat artiesten ook betalen in de eerste drie maanden dat mensen een gratis proefabonnement hebben op Apple Music en naar hun muziekwerken luisteren. De computergigant haalde zondag bakzeil na een actie van zangeres Taylor Swift. De 25-jarige zangeres omschreef eerder die dag in een blog de praktijken van de nieuwe muziekstreamingsdienst Apple Music als 'schokkend en teleurstellend'.

Swift schreef dat ze het niet eerlijk vindt dat Apple Music een gratis versie van drie maanden aanbiedt aan iedereen die de dienst wil uitproberen, maar de artiesten in die periode niet betaalt voor hun werk. Ze riep Apple op om het beleid aan te passen.

Enkele uren na de blogpost paste Apple het beleid aan. De baas van Apple-platform ITunes, Eddy Cue, gaf in techblog Recode aan dat de blogpost van Swift het bedrijf op andere gedachten heeft gebracht. Hoeveel artiesten krijgen per beluisterd nummer in de eerste drie maanden dat Appleklanten een proefabonnement hebben, is niet bekend. Hoeveel dit Apple gaat kosten is nog onduidelijk.

Apple haalt bakzeil na protest Taylor Swift
Apple haalt bakzeil na protest Taylor Swift (Foto: ANP)