Federer bereikt opnieuw finale in Halle

Roger Federer heeft zaterdag voor de vierde keer op rij de finale van het grastoernooi van Halle bereikt. De Zwitserse tennisser, die het toernooi in totaal al zeven keer won, versloeg in de halve eindstrijd de Kroaat Ivo Karlovic. Federer trok de overwinning in twee sets, beide beslist in een tiebreak, naar zich toe: 7-6 (3) en 7-6 (4).

Federer moet voor zijn achtste titel afrekenen met de Italiaan Andreas Seppi. Deze hoefde zaterdag slechts 16 minuten te spelen tegen de als tweede geplaatste Kei Nishikori, voordat de Japanner opgaf met een 4-1 achterstand in de eerste set. De nummer vijf van de wereld had last van een blessure aan zijn ingetapete linkerbeen.

De Italiaan hoefde ook vrijdag al niet lang aan de bak. Toen gleed zijn Franse tegenstander Gaël Monfils hard onderuit, waarna hij opgaf aan het begin van de tweede set. De eerste set had Seppi al met 6-1 gewonnen.