Beachvolleyballers Nummerdor/Varenhorst naar finale in Florida

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zijn zaterdag doorgedrongen tot de halve finales van het grandslamtoernooi in het Amerikaanse Saint Petersburg (Florida). Het Nederlandse koppel, als derde geplaatst, won met 2-1 (17-21, 21-19 en 16-14) van de Spanjaarden Pablo Herrera Allepuz en Adrián Gavira Collado.

Nummerdor en Varenhorst treffen in de halve eindstrijd, eveneens op zaterdag, het Oostenrijkse duo Clemens Doppler/Alexander Horst. Ook de finale en de troostfinale worden zaterdag gespeeld.

Nummerdor en Varenhorst zouden hun halve finale eigenlijk op vrijdag spelen, maar het slechte weer in Florida zorgde ervoor dat het oorspronkelijke schema niet kon doorgaan. Daardoor moesten de Nederlanders zaterdagochtend om 07.00 uur al het zand op.

Update 21.00 uur

Reinder Nummerdor en Christian Varenhorst hebben zaterdag de finale bereikt van het grandslamtoernooi in St. Petersburg, Florida. De Nederlandse beachvolleyballers versloegen het Oostenrijkse koppel Clemens Doppler/Alexander Horst in drie sets: 21-15, 16-21 en 19-17. De partij duurde bijna twee uur en een kwartier. Daar zat het nodige oponthoud bij door een onweersbui.

In de eindstrijd staan Nummerdor en Varenhorst, die naar de Verenigde Staten waren gevlogen om nog wat extra wedstrijdritme op te doen voor het WK, tegenover de Amerikanen Jacob Gibb en Casey Patterson. Die waren te sterk voor hun landgenoten Nicholas Lucena en Theodore Brunner. Ook dat was een langdurig duel, ruim 70 minuten.