Mad Max houdt van matten

Tijdens E3 werden demo’s getoond van Mad Max. De film en de game spelen zich beiden af in hetzelfde universum, maar de verhalen staan los van elkaar. In een interview met IGN licht John Fuller, een senior producer van Avalanche Studios, toe welke zaken we mogen verwachten van Mad Max. Gekke Max

Max is overvallen en beroofd van zijn auto. Hij verzamelt onderdelen om een betere auto te bouwen, genaamd Magnum Opus en uiteraard om wraak te nemen. Je kan andere auto’s overvallen en strippen voor onderdelen. Er zijn meer dan 50 verschillende types auto’s. Mad Max heeft races en timetrials, maar je uiteindelijke doel is de meest krachtige wagen te maken van de Wastelands.

Vangen!

Het is een open wereld en je kan overal heen wat je kunt zien. Er zijn aanwijzingen te vinden hoe de wereld eruit zag voordat de Apocalyps plaatsvond. Je speelt met de camera in third person of first person view, naar gelang je voorkeur. In Mad Max ben je steeds op zoek naar eten, water, benzine en onderdelen (scraps). De scraps heb je nodig om Magnum Opus te upgraden.

Upgrade

Er zijn man tegen man-gevechten , waarbij je ook een sniper rifle, een shotgun of thunder sticks kunt gebruiken. Daarnaast zijn er de iconische autogevechten. Enkele van de wapens op zijn auto zijn een harpoen, vlammenwerpers en een thunderburner.

Lekker rollebollen

Je kunt je Magnum Opus bouwen hoe je wilt met wapentuig en krachtige motoren. Ook zijn er mogelijkheden om je auto te verfraaien met ornamenten, poppetjes en een laagje verf. Als je auto er afschrikwekkend uitziet met trofeeën en dergelijke, dan slaan vijanden eerder op de vlucht. Max kun je opfleuren met boksbeugels en kledingstukken. Natuurlijk kun je hem ook stoer laten rondlopen met ontbloot bovenlijf als je daar behoefte aan hebt.  E3 en Mad Max

Mad Max is een single player game, maar er zijn hints naar een multiplayer uitbreiding. Mad Max komt 1 september uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.