Olympisch kampioen Farah: "Ik gebruik geen doping"

De van doping beschuldigde topatleet Mo Farah heeft voor het eerst gereageerd op de aantijgingen aan zijn adres. “Ik heb in mijn leven geen enkel prestatiebevorderend middel gebruikt en zal deze ook nooit gebruiken.”  Farah benadrukte ook dat coach Alberto Salazar onschuldig is: “Hij zal zijn onschuld binnenkort bewijzen.”

Mo Farah kwam begin deze maand in opspraak door een BBC-documentaire waarin zijn coach Salazar werd beschuldigd van het toedienen van doping aan zijn atleten, in deze documentaire bleef de Brit echter zelf buiten schot. Ook werd woensdag bekend gemaakt dat Farah in aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 twee dopingtests miste.

Farah verklaart: “In mijn carriére heb ik honderden dopingtests ondergaan en deze waren allemaal negatief. De reden dat ik twee tests gemist heb, heb ik volledig aan de anti-dopingautoriteit uitgelegd. Er was nooit een suggestie dat het meer dan domme foutjes waren.”

De olympisch kampioen over de 5000 en 10000 meter noemt de laatste twee weken de moeilijkste weken uit zijn leven. “De impact van de leugens en speculaties hebben een grote invloed op mij en mijn omgeving gehad. Vooral mijn dochtertje en mijn vrouw, die vijf maanden zwanger is, hebben het er moeilijk mee.