GP Italië mogelijk gedeeld tussen Monza en Imola

De Grand Prix van Italië zal in de toekomst mogelijk gedeeld worden tussen de circuits van Monza en Imola, zo heeft Formule 1-baas Bernie Ecclestone aan La Gazetta dello Sport laten weten. De Brit heeft in de afgelopen periode met vertegenwoordigers van beide circuits gesproken om de race te redden. Het huidige contract met Monza loopt eind 2016 af.

Ecclestone: "Imola heeft het afwisselen met Monza voorgesteld. Het is mogelijk. Ik wil de race in Italië koste wat het kost op de kalender houden. Imola heeft met mij gesproken, maar van Monza heb ik in een maand tijd niets gehoord."

Het is dan ook goed mogelijk dat de Brit het geduld met Monza verliest. "Er is een wil om de Italiaanse Grand Prix te redden, maar het geld ontbreekt. De mensen met wie ik heb gesproken hebben mij niet eens om tijd gevraagd om te kunnen beslissen. We zijn zonder afspraken uit elkaar gegaan. Het heeft geen zin om te blijven praten. Om een race te organiseren heb je geld nodig. Als dat er is gaan we er racen."

In het verleden racete de Formule 1 ook al op Imola. In 1980 werd er de Italiaanse Grand Prix gehouden en van 1981 tot en met 2006 werd er ook op de baan geraced onder de noemer Grand Prix van San Marino. Het circuit heeft bij Ecclestone naar eigen zeggen een plaatsje in zijn hart veroverd. Mugello had ook interesse in de Formule 1, maar dat circuit beschikt niet over de benodigde financiële middelen.