Fallout Shelter verplettert Candy Crush

Naast de grote aankondiging van Fallout 4 op de E3 van afgelopen week, had bethesda ook nog een klein broertje aangekondigd dat gratis te spelen zou zijn op Iphones: Fallout Shelter. Hierin kruip je in de huid van een vault overseer en moet je er voor zorgen dat de bewoners van je vault genoeg voedsel en water krijgen en zich voortplanten. En dat blijkt een denderend succes, zo blijkt uit verkoopcijfers.

Niet alleen staat Fallout Shelter met stipt op 1 van meest populaire gratis apps in de app store, maar heeft in zijn eerste week ook meer geld binnengeharkt dan Candy Crush Saga, dat ontwikkelaar King nog steeds een zeer respectabele 2,55 miljoen per dag op de bankrekenig bezorgde. Alleen tegen Clash of Clans en Game of War - Fire Age moest Fallout Shelter het onderspit delven qua opbrengst. 

Bij deze cijfers moet je echter wel rekening houden met het feit dat Candy Crush, Game of War - Fire Age en Clash of Clans zowel beschikbaar zijn voor android en iOS, terwijl Fallout Shelter alleen nog maar beschikbaar is voor apple-gebruikers. De android-versie lanceert over een paar maanden.

Fallout 4 komt uit op 10 november.

Falloutshelter
Fallout Shelter verplettert Candy Crush