Jeremy Clarkson weigert terugkeer Top Gear

Jeremy Clarkson piekert er niet over om als presentator van het autoprogramma Top Gear terug te keren. Clarkson zou vorige week zijn gevraagd om het programma weer voor zijn rekening te nemen, maar dat heeft hij geweigerd. Zo vertelt hij aan The Sun.

"Begin deze week had ik een bespreking met een producer van Top Gear, ze hebben mij gevraagd of ik terug wil komen. Maar dat was voor mij geen optie", aldus Jeremy. "Zelfs niet door de petitie die zoveel mensen hebben ondertekend, daar was ik trouwens wel erg door gevleid."

Volgens Clarkson is er te veel gebeurd. "Ik werd ook nog eens door iemand bij de BBC vergeleken met Jimmy Savile, hoe kan ik dan teruggaan?" Als de presentator wel had toegestemd met het verzoek was dit volgens hem niet goed geweest voor het programma. "De aandacht zou dan vooral naar mij gaan en dat is niet goed. Ik had nooit het programma kunnen maken dat ik graag zou willen."

Deze week werd bekend dat Chris Evans het stokje overneemt van Clarkson. Hij heeft een driejarig contract getekend bij de BBC.

Jeremy Clarkson (Wikimedia) (Foto: Tony Harrison)
Jeremy Clarkson (Wikimedia) (Foto: Tony Harrison)