Chris Evans nieuwe presentator Top Gear

Chris Evans wordt de nieuwe presentator van de populaire tv-show Top Gear. De BBC heeft dinsdagavond de aanstelling van de 49-jarige Brit bevestigd. Hij is de opvolger van de ontslagen Jeremy Clarkson en diens collega's Richard Hammond en James May, die zich solidair verklaarden.

De geruchten over de aanstelling van Evans zongen al even rond. Hij zei 'door het dolle heen' te zijn met zijn nieuwe baan. Hij noemde Top Gear zijn 'favoriete programma aller tijden'. Evans beseft wat zijn voorgangers Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May hebben opgebouwd. Hij beloofde dan ook zorgvuldig met hun nalatenschap om te gaan in de show.

'Het programma is gemaakt door briljante mensen die van auto's houden en snappen hoe ze iets heel ingewikkelds leuk en eenvoudig kunnen laten overkomen. Terwijl het alles behalve dat is en dat is het briljante aan Top Gear', aldus de nieuwe presentator. Evans, zelf een groot autoliefhebber, heeft een contract voor drie jaar getekend. De opnames voor een nieuw seizoen Top Gear gaan de komende weken van start. Evans is onder meer bekend als presentator van de ontbijtshow op BBC Radio 2, het Britse equivalent van NPO Radio 2.

Voice-over
Eerder dit jaar werd het contract van presentator Jeremy Clarkson bij de BBC niet verlengd nadat hij een producer van de show had geslagen. Zijn collega's Hammond en May kondigden daarop ook hun vertrek bij Top Gear aan. Wat het trio nu gaat doen, is nog niet duidelijk. Clarkson is vorige week nog bij de BBC langs geweest om voice-over-teksten in te spreken voor de allerlaatste Top Gear-aflevering met Clarkson, Hammond en May. Volgens The Guardian wordt die aflevering op 28 juni uitgezonden op BBC 2. Deskundigen verwachten dat die uitzending kijkcijferrecords zal breken.