UEFA onderzoekt hakenkruis bij Kroatië

De Kroatische voetbalbond moet vrezen voor een nieuwe straf van de UEFA. De Europese voetbalbond is maandag een onderzoek begonnen naar het hakenkruis, dat in het speelveld voor het duel van afgelopen vrijdag tegen Italië was gemaaid.

Alleen televisiekijkers zagen op een deel van het veld de vorm van een hakenkruis in de grasmat. De Kroaten moesten hun thuiswedstrijd zonder publiek afwerken. Het land kreeg de straf naar aanleiding van racistische spreekkoren van hun fans, eerder dit jaar tijdens een duel met Noorwegen.

De voetbalbond van Kroatië zegt zich diep te schamen voor het zoveelste racistische incident. "We bieden onze excuses aan voor dat nazisymbool, aan alle tv-kijkers, beide teams en onze gasten uit Italië", reageerde een woordvoerder.

"Wat we nu weten, is dat het symbool één of twee dagen geleden in het gras is gemaaid. Het werd zichtbaar tijdens de wedstrijd. Dit is sabotage en een criminele daad. We verwachten dat de politie de daders oppakt en we hebben ook de Europese bond UEFA ingelicht. Dit is een schande. Niet alleen voor onze bond, maar voor heel Kroatië."