Dumoulin houdt stand in Zwitserland, dagzege Sagan

Peter Sagan heeft de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Slowaak van Tinkoff-Saxo was in Olivene de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. De Nederlander Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) werd vijfde en behoudt zo de leiding in het klassement.

Vandaag stond in Zwitserland de Gotthardpas op het programma. Op die klim slopen Marco Marcato en Stefan Denifl weg uit het peloton. In de afdaling kon Branislau Samoilau nog aansluiten, waarna het trio uitliep naar zes minuten. Verder liet Tinkoff-Saxo het niet komen.

Op de top van de Leontica zat het peloton nog slechts dertig tellen achter Denifl en Samoilau die Marcato eerder al achterlieten. In de natte afdaling die volgde probeerden diverse rennes uit het peloton te ontsnappen. Dankzij Sagans teamgenoot Rafal Majka kwam alles tezamen, maar op het laatste stukje bergop probeerden onder meer Michael Albasini en Laurens ten Dam het nog, maar zij kwamen niet weg, waardoor Sagan naar de zege kon sprinten, voor Daniel Moreno Thibaut Pinot.

In het klassement heeft Dumoulin nog vijf seconden voorsprong op zowel Sagan als Moreno. Geraint Thomas staat op zeven tellen vierde, terwijl Pinot met twaalf tellen achterstand vijfde staat.