'George Michael al maanden in afkickkliniek'

Zanger George Michael zit al maandenlang in een afkickkliniek in het Zwitserse Zürich. Dat claimt de Zwitserse krant Blick.

De kliniek, The Kusnacht Practice, geldt als duurste afkickkliniek ter wereld. Een verblijf van 28 dagen kost ruim 275.000 euro, schrijft de krant. De 51-jarige George zou hier al een tijdlang kliniek zitten; waarschijnlijk om van zijn wietverslaving af te komen.

Vorig jaar meldde George nog dat hij al zeker anderhalf jaar geen wiet meer had aangeraakt. Eerder rookte hij soms wel 25 joints per dag. Nadat hij onder invloed van wiet met zijn auto op een winkel inreed, zweerde hij naar eigen zeggen zijn hardnekkige gewoonte af.

Of de zanger nu in de kliniek is vanwege een teruggekeerde wietverslaving is niet helemaal zeker; de kliniek behandelt ook mensen die kampen met verslavingen aan alcohol, eetstoornissen, gokken, seks en internet. Ook mensen met persoonlijkheidsstoornissen, depressie, angststoornissen, fobieën en trauma's kunnen bij de kliniek terecht.

Succesvol
George Michael maakte in de jaren 80 deel uit van het succesvolle popduo Wham! en begon toen ook een succesvolle solocarrière, met hits als Careless Whisper en Faith. In 1998 werd hij gearresteerd voor een 'oneerbare daad' op een openbaar toilet in California. Hij kwam in het nieuws door eerdere verslavingen en auto-ongelukken. In 2011 leed hij aan een ernstige longontsteking en verbleef hij enige weken in een Oostenrijks ziekenhuis.