Schotland in halve finale te sterk voor Nederland op World Cup of Darts

Nederland is in de halve finale van de World Cup of Darts uitgeschakeld. De titelverdedigers werden in de halve finale verslagen door Schotland. Michael van Gerwen won nog wel zijn partij, maar Raymond van Barneveld en de koppelwedstrijd gingen verloren. De Schotten spelen in de finale tegen Engeland. 

De eerste halve finale ging tussen België en Engeland. Phil Taylor trad als eerste aan tegen Ronny Huchbrechts. Het werd 4-3 voor Taylor, er vielen geen breaks in de wedstrijd. Huybrechts kon steeds bijblijven, maar gooide matig in de laatste leg waardoor Taylor kon winnnen. Adrian Lewis maakte er 2-0 van door Kim Huybrechts met 4-2 te verslaan. 

Schotland - Nederland werd begonnen door Wright en Van Gerwen. Een heerlijk gelijkopgaand potje darts. Het werd 3-3 en een beslissing was nodig. In de laatste leg schakelde Van Gerwen een tandje bij en via bullseye en dubbel zestien trok hij de partij met 4-3 naar zich toe. 

Anderson wil Schotland op gelijke hoogte brengen en brak Van Barneveld direct in de openingsleg. Barney liet het er niet bij zitten en trok de stand met een 91-finish gelijk. De derde leg ging weer naar Anderson, nadat hij acht pijlen op de dubbel had gemist. Van Barneveld gooide niet goed meer en Anderson trok de partij met 4-1 naar zich toe. Een koppelwedstrijd was nodig om een beslissing te forceren. 

In de koppelwedstrijd zijn het de Schotten die het betere van het spel hebben. Van Gerwen produceert er nog wel een 100+-finish uit, Meet het bleek niet genoeg. Schotland trok het dubbelspel met 4-1 naar zich toe. 

De finale tussen Engeland en Schotland zal na een korte pauze beginnen. In de finale worden er vier singlepartijen gespeeld en mocht het nodig zijn volgt er een beslissende dubbel. 

Uitslagen halve finales World Cup of Darts

Land/Speler Land/Speler Uitslag
België Engeland 0-2 
Ronny Huybrechts Phil Taylor 3-4 
Kim Huybrechts Adrian Lewis 2-4 
Schotland Nederland 2-1 
Peter Wright Michael van Gerwen 3-4 
Gary Anderson Raymond van Barneveld 4-1 
koppel koppel 4-1