Giorgi pakt eerste WTA-titel in Rosmalen

Camila Giorgi heeft zondag op het Topshelf Open haar eerste WTA-titel veroverd. De Italiaanse tennisster was in de finale op het gras van Rosmalen in twee sets te sterk voor Belinda Bencic. Giorgi versloeg de Zwitserse met 7-5 en 6-3.

In de eerste set ontliepen beide dmaes niet veel. Giorgi was gevaarlijk met ferme groundstrokes vanaf de baseline, terwijl Bencic zich vooral onderscheidde met fraaie lobs en dropshots. Giorgi sloeg op 6-5 direct toe toen ze op de service van Bencic haar eerste break- en setpoint kreeg. De Zwitserse leverde de set in na een wild geslagen forehand die buiten de lijnen belandde.

In de tweede set behield Giorgi een goed niveau, Bencic wat minder ging spelen. Op 4-3 leverde Bencic haar service op love in, waarna Giorgi de klus op een eenvoudige manier klaarde. Giorgi stond drie keer eerder in een finale van een WTA-toernooi, maar wist toen steeds niet te winnen. Dat lukte haar zondag tegen de als vierde geplaatste Bencic wel.

Giorgi bereikte de finale door onder anderen de twee Nederlandse vrouwen in het enkelspel te verslaan. In de tweede ronde was ze Michaëlla Krajicek de baas. Zaterdag moest Kiki Bertens er in de halve finales aan geloven.

Camila Giorgi en Belinda Bencic met de bijbehorende prijzen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Camila Giorgi en Belinda Bencic met de bijbehorende prijzen. (PRO SHOTS/Joep Leenen)