Gitarist 5SOS vliegt in brand bij optreden

Hadden we eerder deze week Dave Grohl die zijn been brak tijdens een optreden van de Foo Fighters, nu is daar Michael Clifford. De gitarist van de Australische popband 5 Seconds of Summer vloog zaterdagavond in brand tijdens een optreden in Londen, meldt CNN.

Het incident vond plaats in de Londense Wembley Arena. Het optreden van de band was al een eind gevorderd toen het haar van de 19-jarige gitarist in brand vloog. Dat gebeurde nadat hij in de richting van een vlammenwerper was gelopen. Het omhoog 'spuwende' vuurwerk kwam in zijn haar terecht.

Clifford sprong onmiddellijk opzij en verliet het podium. De band zag zich genoodzaakt om het optreden vroegtijdig te beëindigen. Bandgenoot Ashton Irwin nam even later het woord. 'Michael heeft zichzelf bezeerd. Daarom gaan we nu niet verder met het optreden. Hij is in orde.'

De onfortuinlijke muzikant plaatste niet veel later een foto op Twitter, met zijn hoofd voor de helft in het verband. 'Sorry dat ik de toegift niet kon afmaken, maar ik lijk tenminste wel op Two-Face. Iedereen bedankt voor de bezorgdheid.' De hashtag #GetWellSoonMichael werd al snel trending topic op Twitter.