Oerlelijke tattoo krijgt fraaie make-over

Een lelijke tatoeage van Pikachu is door een professioneel artieste omgezet in wat fraais. De Amerikaanse Lindsay Baker was twee uur met het werkje bezig.

Vier jaar geleden stapte de cliënt in kwestie voor het eerst naar een tattooshop bij hem in de buurt. Hij koos voor een tatoeage van Pikachu, een bekende Pokemon uit de gelijknamige serie. Helaas mislukte de tekening nogal; alsof de tatoeëerder te veel had gedronken...

Toch weerhield dat de man er niet van om meer tatoeages te laten zetten; deze keer bij betere tattoo-artiesten. Zo werd hij klant van Lindsay Baker in Northampton, een plaats in de Amerikaanse staat Massachusetts.

Na verloop van tijd kwam de lelijke Pokemon ter sprake. 'Ik heb deze klant al een paar keer getatoeëerd. Hij liet me de tatoeage zien', vertelt Baker. 'Ik werd enthousiast en stelde voor om Pikachu zichzelf te laten tekenen. Mijn cliënt had hetzelfde idee.'

Na twee uur tekenen was de fraaie facelift een feit. Subtiel detail: Pikachu drinkt een flesje Heineken en schildert zichzelf dus terwijl hij aangeschoten is. Een subtiele sneer naar de maakster van de originele tattoo. De klant is erg tevreden met het resultaat.