Parkeerplaats verkocht voor AU$120.000

Dat het in grote steden soms erg lastig kan zijn je eigen parkeerplek te bemachtigen zal voor niemand een verrassing zijn. In het Australische Sydney wilde iemand een parkeervak zo graag hebben dat hij tijdens een veiling er liefst 120.000 Australische dollar (ruim 82.000 euro) voor neertelde.

Voor dit bedrag zou je een luxe parkeerplaats verwachten, het is echter slechts een stukje omlijnd cement van een luttele twaalf vierkante meter. De vraag is in de wijk Kirribilli schijnbaar zo hoog dat een klein stukje grond al in goud kan veranderen. De parkeerplaats had voor de veiling tevens al een minimumprijs mee gekregen van 50.000 dollar.

De veilingmeester grapte voor aanvang nog met; "Of je nu een Ferarri, Peugeot, Porsche of Ford hebt, je auto heeft een fantastisch uitzicht". En voegde daar aan toe dat de waarde al zou stijgen als de blaadjes worden weggeveegd en het vak wordt voorzien van een vers likje verf.

Het is niet de eerste keer dat er enorme bedragen worden neergelegd voor een parkeerplaats in Sydney. Twee weken geleden verruilde er nog een voor 264.000 dollar van eigenaar. Dit betrof wel een overdekte plek in een parkeergarage.

De betreffende parkeerplaats (Foto: Domain.com.au)
De betreffende parkeerplaats (Foto: Domain.com.au)