Thé Lau: Alles is gezegd en gedaan

De uitzending van RTL Late Night stond donderdag volledig in het teken van de ongeneeslijk zieke Thé Lau. De zanger van The Scene lijdt aan kanker. Hij had de uitzending graag willen bijwonen, maar zijn gezondheid liet dat niet toe. Presentator Humberto Tan zocht de zanger daarom thuis op. 'Alles is gezegd en gedaan', vertelde de sterk vermagerde zanger.

Tan sprak een dag voor de uitzending met de 62-jarige zanger. De presentator vroeg of hij nog wensen of doelen had. 'Nee, eigenlijk niet. Bij ons vorige interview was ik eigenlijk al tevreden. Alles wat er daarna nog bij is gekomen, is maar erbij', antwoordt de muzikant. De artiest laat weten dat hij nog bezig is aan een boek. 'Ik probeer elke ochtend een paar alinea's te schrijven, dat zijn geen pagina's meer.'

Of hij het boek afkrijgt? 'Dat is de vraag.' De zanger vertelt dat hij 'dichtbij' de dood is. Hij is niet bang voor wat er komen gaat. 'Nee, dat was ik vorig jaar niet en nu nog steeds niet.' Tan sprak in zijn uitzending met onder andere een arts van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis. Aan tafel zat ook Nicole Buch, de vrouw van de vorig jaar overleden Menno Buch.

Een keur aan artiesten verleende hun medewerking aan de speciale uitzending: Tim Akkerman, Typhoon, Ali B, de Canadese band Magic, de band Causes, Di-rect-zanger Marcel Veenendaal en Fedde Le Grand waren donderdagavond aanwezig in Amsterdam. Een aantal artiesten zong nummers van Thé Lau en The Scene, waar de artiest de frontman van was.