Songfestival: alsnog prijs voor Trijntje

Trijntje Oosterhuis valt toch nog in de prijzen met haar Songfestival-optreden. Ze heeft namelijk de Barbara Dex Award 2015 gewonnen; de prijs voor de slechtst geklede artiest. Dat meldt De Telegraaf.

De prijs is vernoemd naar de Belgische zangeres Barbara Dex, die in 1993 meedeed aan het Songfestival. Ze droeg toen een oerlelijke, zelfontworpen jurk die bij de tv-kijkers niet bepaald in de smaak viel.

Sinds 1997 wordt de Barbara Dex Award jaarlijks uitgereikt. Trijntje Oosterhuis is de eerste Nederlandse artiest die de prijs wint. Ze kreeg 1.324 van de 4.136 stemmen; ruim dubbel zoveel als de Servische Bojana Stamenov, die tweede werd. Het Britse duo Electro Velvet werd derde.

Trijntje verscheen op het podium in een zwart broekpak met cape. Organisator Eurovisionhouse schrijft bij een foto van haar: 'Ze verraste het Eurovisie-publiek met een naveldiep decolleté tijdens de opnames, maar koos toen toch voor een pak dat eruitzag als een parachute.'

Trijntje strandde in de halve finales met haar nummer 'Walk Along'. Haar schoonzus Edsilia Rombley, die tijdens de finale namens Nederland de punten gaf, baarde opzien door juist wél de jurk te dragen die Trijntje bij de eerste repetitie droeg. Deze veelbesproken jurk is ontworpen door Tycho Boeker.