IS: duivenmelken is verboden

Aan de schier oneindige lijst van zaken die de heren van Daesh (IS/ISIS) niet bevallen is weer een opmerkelijk item toegevoegd. Tegenwoordig geldt in het kalifaat een verbod op het houden van duiven. Mensen die zich hieraan schuldig maken kunnen rekenen op openbare geseling, een gevangenisstraf en een fikse geldboete.

Wanneer duiven wegvliegen zou het namelijk zomaar kunnen gebeuren dat een argeloze moslim, woonachtig in het gebied dat ooit tot Syrië dan wel Irak behoorde, de genitaliën van een duif zou moeten aanschouwen. In de ogen van de kalifaatgeestelijken is dit laatste tegen hun (ware) versie van de islam en tegen de wil van Allah. Reden genoeg om hier iets aan te doen.

Bovendien is duivenmelken volgens de spreekbuizen van de almachtige een zinloze tijdsbesteding en zou de tijd die hierin gestoken wordt, beter gebruikt kunnen worden voor het bidden tot Allah, want die komt de laatste tijd aandacht tekort.

Duivenmelken is een razend populaire hobby in de regio, maar helaas eindigen leuke dingen vaak wanneer relikneuzen anderen komen vertellen hoe ze hun leven zouden moeten leiden. De duivenhouders hebben een week de tijd om aan hun vrijtijdsbesteding een einde te breien, daarna volgen er sancties.

Ook een eventuele vredesduif maakt weinig kans in het religekke gebied. De afgelopen weken zijn al zeker drie duiven geëxecuteerd door de dappere strijders van het kalifaat, dit onder verdenking van spionage voor mensen die weinig met de Islamitische Staat hebben.

'Gebied Islamitische Staat blijft groeien' (Foto: ANP)
Een heuse duivenfatwa