FIFA-film trekt twee toeschouwers bij première

United Passions, de film van en over de FIFA, is afgelopen nacht in Los Angeles in première gegaan. De zaal zat bepaald niet vol, sterker nog, slechts twee toeschouwers kwamen af op de film.

"Ik hou van de Wereldbeker en van het spelletje op zich", aldus de 62-jarige Francisco Carrillo, één van de aanwezigen. "De corruptiezaak rond de FIFA? Die heb ik een beetje gevolgd ja, maar dat zal mijn plezier niet bederven." De film kostte 24 miljoen euro, waarvan de FIFA er zelf twintig voor zijn rekening nam, en was vorig jaar zomer al af. Er waren in Europa echter amper bioscopen te vinden die de film wilden vertonen.

In de film, met de Britse acteur Tim Roth in de rol van FIFA-voorzitter Sepp Blatter, is te zien dat Blatter net gekozen is als voorzitter. Hij spreekt een zaal streng toe dat iedereen die in strijd met de ethiek van FIFA handelt streng zal worden gestraft. Belangrijk is om hierbij te vermelden dat het hier geen satire betreft maar de film een bloedserieuze lofzang is op de FIFA van Sepp Blatter.